Martori intimidaţi de Poliţie în dosarul „Turceni – Rovinari”

Fostul premier Victor Ponta are termen marţi în dosarul în care este inculpat la Înalta Curte de Casație și Justiție alături de fostul ministru al transporturilor Dan Șova și de foștii directori Laurențiu Ciurel, Dumitru Cristea și Octavian Graure.

Înainte de judecata de marţi, doi martori din dosar s-au plâns că sunt intimidați. Aceștia au fost audiați la secret la termenul anterior din proces, având statutul de martori protejați, DNA cerând protecție pentru ei. Alin Brâncuș și Simona Ciurcu sunt foști angajați ai Casei de Avocatură Șova și asociații, cea care a derulat contracte de asistență judiciară la Turceni și Rovinari. La sfârșitul săptămânii trecute Brâncuș a fost luat pe sus de polițiști și dus la secția de poliție, agenții nefiind niște simpli angajați ai Ministerului de Interne, ci chiar cei desemnați să asigure paza celor doi martori din dosarul Ponta - Șova.
Bărbatul nu dorea să meargă la Poliție pe motiv că avea altceva de făcut în acel moment și, în plus, Brâncuș a invocat faptul că nu are nici un document semnat cu Ministerul de Interne pe care el să îl respecte. Ca urmare, martorul a considerat că are dreptul să se deplaseze unde dorește, lucru pe care se pare că agenții nu l-au agreat. Luni, cei doi martori au mers la DNA și s-au plâns oficial procurorului de caz despre șicanele de care ar avea parte, rămânând de văzut în următoarele zile dacă lucrurile se schimbă sau nu. Brâncuș și Ciurcu sunt cei doi angajați ai Casei de Avocatură Șova și asociații care le-au dezvăluit procurorilor DNA faptul că Dan Șova a dispus după începerea cercetărilor în dosar ca toate calculatoarele firmei să fie complet distruse. Șova spera astfel să şteargă orice urmă cu privire la plățile făcute către Ponta, procurorii susținând că fost premier ar fi primit lunar de la prietenul său cel puțin 2000 de euro pe considerentul că reprezenta firma în procese, deși el nu a fost avocat în vreo cauză. Parlamentarul gorjean a negat mereu acuzațiile respective, la fel ca și ceilalți inculpați din dosar.

Vizualizări: 1,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: