O duzină de gorjeni admiși la INM

Nu mai puțin de 12 tineri din Gorj se numără printre concurenții admiși la Institutul Național al Magistraturii, viitorii procurori și judecători ce vor activa în cadrul Parchetului sau Tribunalului Județean obținând note care îi situează pe mulți dintre ei în prima parte a listei cu admiși.

Concursul organizat de INM între 5 iulie și 27 octombrie a ajuns acum în faza afișării rezultatelor, numărul total al concurenților fiind de aproape 2650, în timp ce numărul locurilor a fost de doar 200. Cea mai mare medie a obținut-o o argeșeancă, ea fiind notată cu 9,168, în timp ce de la Gorj primul concurent admis la INM se regăsește pe poziția a șaptea. Adina Cristiana Butariu a fost admisă cu media 8,645, notele ei de la Bacalaureat fiind mult mai mari. Ea a terminat la Colegiul Național Spiru Haret și a luat BAC-ul cu media 10, notele de la INM de acum nefiind deloc întâmplătoare.
Butariu își dorește să fie judecător la Tribunalul Gorj, pe poziția a 20-a în lista admișilor regăsindu-se un fost polițist care de acum încolo va fi procuror. Alexandru Andrei Stamatescu a obținut nota 8,305, câteva locuri mai jos pe tabelul admișilor fiind prezenți Ovidiu Florin Constantinescu și Ion Cristian Andrei. Primul e pe poziția a 34-a, în timp ce celălalt e admis de pe locul 40. Notele lor sunt 8,125 și, respectiv, 8,078, nu departe, pe 46, fiind prezent un alt gorjean, Constantin Alexandru Cârstoc Nistor. Nota lui a fost 8,034. Spre mijlocul tabelului afișat de INM se află pe pozițiile 86 și 91 Marinela Otilia Avrămescu și Oana Evelina Pădureanu, mediile lor de admitere fiind 7,803 și, respectiv, 7,760.
Pe pozițiile 96 și 98 au fost admiși Vlad Horațiu Bârsescu și Teodor Gruia Streinu, ei fiind notați cu 7,740 și, respectiv, 7,738. Cei doi gorjeni vor să fie judecători la Tribunal, unde oricum există un deficit de personal, mai ales după pensionările din ultima vreme a judecătorilor cu state vechi la instanță. Primul candidat de la Gorj aflat în a doua parte a „clasamentului” întocmit în baza notelor afișate de INM este Larisa Petruța Dragotă, nota ei fiind 7,513. Ea ocupă poziția 138, după ea fiind clasați pe locurile 164 și 169 Bogdan Ovidiu Albă și Emilia Daniela Vitejanu. Notele celor doi au fost 7,353 și 7,330, nota minimă de admitere fiind 7.000.
Chiar și așa, au existat însă câțiva candidați din alte județe ale țării care au fost admiși cu note mai mici de 7,000, cele 200 de locuri oricum nefiind completate. Toți concurenții declarați admiși au fost deja repartizați pentru efectuarea examinării medicale. Verificările vor fi făcute în perioada 7 -11 noiembrie la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justiției. Viitorilor magistrați li s-a recomandat să nu mănânce și să nu bea în dimineața în care au fost programați la examenul medical, ei trebuind să aibă asupra lor o adeverință de la medicul de familie din care să reiese că sunt sau nu în evidențe cu eventuale boli cronice.

Vizualizări: 19,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: