Problemele din cariere, ţinute la secret

Au făcut verificări în cariere, dar raportul este secret. Este situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, după ce au fost analizate condiţiile în care vor munci minerii în iarna care urmează. Reprezentanţii producătorului de energie au făcut verificări în toate carierele companiei, dar nu vor face publice şi problemele depistate în teren. Cel puţin nu pentru moment. „Am finalizat verificările în toate carierele. Nu vreau să spun public niciuna din concluziile acestui raport. Îl vom prezenta Directoratului, luni. Această comisie a analizat pregătirea pentru iarnă. Am verificat echipamentul de protecţie, situaţia din vestiare, drumurile de acces, apa potabilă, încălzirea. Există ceva probleme. Am găsit şi situaţii optime cum sunt subunităţi unde s-a văzut o mai mică preocupare pentru pregătirea de iarnă în ceea ce priveşte condiţiile sociale”, a transmis Ion Ruşeţ, consilierul directorului Sorin Boza.

În timp ce unele remedieri se pot face în următoarele două luni, în câteva cariere este nevoie de modernizări serioase care nu se pot executa atât de rapid, a mai declarat Ruşeţ, la Gorj TV: „Am găsit cariere în care există cabine modernizate, dar şi cariere unde sunt probleme, degradări. Se pot lua măsuri pompieristice pentru această iarnă, dar pentru următoarele trebuie alte măsuri mai serioase. Nu le putem rezolva până la 1 decembrie”.

Ion Popescu, lider sindical în Cariera Jilţ Sud, a spus cam ce probleme au sesizat salariaţii comisiei conduse de Ruşeţ. „Au constatat probleme nenumărate. Salopetele sunt de proastă calitate, la fel bocancii, lipsesc uneltele, materialele cu care să intervină când trebuie să remedieze problemele. Domnul Ruşeţ a spus că această comisie a venit să evalueze dacă sunt probleme în vestiare, pe partea lipsurilor din cariere o să vină o comisie condusă de domnul Burlan. Nici în vestiare situaţia nu e roză, i-am arătat că sunt gândaci în vestiare, că uşile sunt din anii 70”, a spus Ion Popescu. (M.M.)

Vizualizări: 2,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: