Proces pierdut definitiv de Capotă

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a pierdut definitiv procesul prin care încerca să revină în funcție.

În instanță, Capotă a cerut anularea acordului privind încetarea înainte de termen a contractului de management și reintegrarea sa pe post, cu plata drepturilor salariale aferente.

Procesul a fost strămutat la Mehedinți, Capotă reușind doar să anuleze dispoziția de numire în fruntea spitalului a economistului Dumitru Vienescu, pe un viciu de procedură. Capotă nu a mai obținut nimic altceva, așa că a contestat decizia instanței, pronunțată în luna septembrie.

Marți, Curtea de Apel Craiova a stabilit sentința definitivă: „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, azi, 08.12.2020”.

Capotă a pierdut la Gorj toate procesele prin care a încercat revenirea pe post. Acesta a solicitat, în primă fază, suspendarea executării dispoziției emise de președintele Consiliului Județean Gorj, dar a pierdut definitiv procesul.

Ulterior, a deschis un nou proces pentru anularea dispoziției și a cerut mutarea procesului într-un alt județ.

Capotă și-a dat demisia din fruntea spitalului la începutul lunii noiembrie 2019, după multele scandaluri în care a fost implicată unitatea sanitară. Ulterior, Capotă s-a răzgândit, a spus că a fost presat să renunțe la funcție și a început războiul în instanță.

În prezent, Capotă este directorul financiar al Spitalului Județean.

Vizualizări: 2,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: