Condamnat pentru furt de curent. Bun de plată!

Un bărbat de 61 de ani, din orașul gorjean Novaci, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru furt de energie electrică. În plus, gorjeanul va trebui să plătească daune materiale de mai bine de 9.200 de lei către CEZ Distribuție Energie Oltenia.

Inițial, novăceanul a fost iertat de judecători, însă procurorii au atacat sentința la Curtea de Apel Craiova. Magistrații au desființat sentința și au stabilit două pedepse de 6 luni de închisoare pentru furt și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Cele două pedepse au fost contopite, gorjeanul primind o pedeapsă de 8 luni de închisoare. Judecătorii au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.

În urma unui control, reprezentanții CEZ au depistat că novăceanul sustrăgea energie electrică printr-un branșament improvizat ce ocolea echipamentul de măsurare a energiei electrice (contorul).

În plus, locuința era debranșată de mai bine de cinci ani de la rețeaua de distribuție a energiei electrice, bărbatul nemaiplătind facturile pentru energia electrică consumată.
Bărbatul a atacat decizia judecătorilor, spunând că nu are bani să achite daunele materiale pentru că nu are nici un fel de venituri.

Timp de trei ani, novăceanul a locuit singur în imobil, menționând că a folosit seara un singur bec, pentru cel mult 2 ore, și că nu deține televizor, frigider sau alte aparate electrocasnice consumatoare de energie electrică.

Cum nu a depus hârtiile în termen, apelul bărbatului a fost respins ca tardiv. Novăceanul va trebui să achite alți 200 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Gorjeanul nu are un loc de muncă, așa că nu va putea să achite obligațiile stabilite de stat.

Vizualizări: 2,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: