Gorjean condamnat în Suedia pentru proxenetism

Un bărbat de 42 de ani, din comuna gorjeană Bîlteni, a fost condamnat, în Suedia, pentru trafic de persoane și proxenetism. Pedeapsa definitivă de 3 ani și 6 luni de închisoare a fost stabilită în această vară.

Emilian Marius Bîrcină se află încarcerat într-un penitenciar din Regatul Suediei, executând deja mai bine de 400 de zile de pușcărie.

El este acuzat că „a indus-o în eroare pe numita D..., pe care a recrutat-o în România și a transportat-o în Suedia și apoi în Danemarca, determinând-o să se prostitueze în beneficiul său. De asemenea, el a înlesnit practicarea prostituției de către numitele N..., Lexy, Inna și Betty și a obținut beneficii materiale din aceste activități”, potrivit autorităților suedeze.

Pentru aceste fapte, Bîrcină a fost condamnat la 1.275 zile de închisoare (trei ani și șase luni), pedeapsa fiind considerată ca executată integral, potrivit legii statului emitent, la data de 10.02.2023.

Împotriva gorjeanului a fost emis și un ordin de expulzare cu interdicție de reședință limitată în Suedia până la data de 18 martie 2030.

Bărbatul a fost de acord să-și execute restul de pedeapsă într-un penitenciar din România.

„Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Suedia. Recunoaşte hotărârea prin care cetăţeanul român Bîrcină Emilian Marius a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni care au corespondent în legislaţia română în infracţiunile de trafic de persoane şi proxenetism. Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni (1275 zile) închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de 400 zile calculată la data de 18.09.2020 şi în continuare, la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Cu drept de apel în termen de 10 zile”, a decis, pe 18 noiembrie, o instanță a Curții de Apel Craiova.

Tot mai mulți gorjeni sunt condamnați în Suedia pentru diverse infracțiuni, de la proxenetism la trafic de droguri. Suedia este una dintre cele mai dezvoltate și prospere țări ale lumii.

Vizualizări: 6,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: