Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Anchetați pentru fraude informatice și spălare de bani. Prejudiciul este uriaș!

O grupare specializată în fraude informatice şi spălare de bani a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT Gorj, în urma a 16 percheziţii făcute în județele Gorj și Vâlcea. Prejudiciul în acest caz este estimat la peste un milion de euro.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj,  sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în judeţele Gorj (5) şi Vâlcea (11), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani.

Ulterior, la acest grup infracţional ar fi aderat aproximativ 20 de persoane.

Străini păcăliți cu anunțuri fictive

Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013-2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate.

Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste un milion de euro.

Percheziții

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizați 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum și mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri și înscrisuri.

De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile D.I.I.C.O.T.-B.T. Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

La activități au participat și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova „Fraţii Buzeşti”.

Vizualizări: 3,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: