Procese verbale de la alegeri, modificate peste noapte la Dăneşti

Situaţie cel puţin ciudată la Dăneşti unde procesele verbale se schimbă peste noapte. După alegeri erau unele, acum sunt altele. Este vorba despre Circumscripţia Electorală din Daneşti. Modificarea a avut loc după ce candidatul UNPR la un post de consilier local a protestat în faţa Prefecturii pentru reluarea alegerilor. Acesta a susţinut ca au fost fraudate alegerile şi la Partidul Democrat Liberal au fost numărate 53 de voturi în plus pentru a mai prinde un consilier local la redistribuire. Luni seara, la primărie au fost afişate procesele verbale corecte. Într-unele PDL are 520 de voturi, iar în altele 573.

Candidatul UNPR-ului pentru un post de consilier local la Primăria Dăneşti a protestat luni în faţa Prefecturii pentru reluarea alegerilor, invocând o fraudă electorală. Acesta a susţinut că în majoritatea secţiilor de vot au fost rude ale candidatului Partidului Democrat Liberal şi crede că s-au făcut presiuni asupra preşedintelui Secţiei de votare din Brătuia, să vină la biroul electoral cu procesele verbale nesemnate. Candidatul din Dăneşti susţine că s-au adăugat la Partidul Democrat Liberal 53 de voturi în plus pentru a mai prinde un post de consilier local. Protestul bărbatului nu a fost lipsit de urmări şi ieri au apărut la circumscripţie, procesele verbale modificate. “Am sesizat că au apărut 53 de voturi în plus la Partidul Democrat Liberal adică în loc de 520 au avut 573, ceea ce însemnă un nou mandat de consilier local la redistribuire. Nu este posibil aşa ceva. A venit preşedinta circumscripţiei electorale şi a modificat aseară (n r luni) procesele verbale şi din 573 de voturi, Partidul Democrat Liberal a rămas cu 520”, explică Ion Stanciu.  

Frauda există,şi cineva trebuie să ia măsuri. Care numărătoare este valabilă- Prima sau asta de acum. În plus de asta, procesele verbale modificate nu sunt semnate de membri comisiei cum s-a întâmplat prima dată

Ion Stanciu

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: