Procesul a doi directori din CEO, cu încetinitorul

Procesul în care Daniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este acuzat de abuz în serviciu este departe de a se încheia. La mai bine de doi ani de când a început, nu au fost audiați nici măcar toți inculpații din acest dosar. O nouă amânare s-a făcut pentru luna viitoare la cererea avocatului unui dintre cei acuzați de procurori tot de abuz în serviciu.

“Se acordă un nou termen de judecată, la cererea domnului avocat Homescu Florin, pentru a fi audiat inculpatul Ghimiş Vasile. De asemenea, se va efectua un referat de evaluare de către Serviciul de Probaţiune Gorj cu privire la inculpatul Antonie Daniel, la cererea apărătorului ales al acestuia”, a fost ultima decizie a Tribunalului Gorj, iar procesul a fost amânat pentru data de 27 martie.

Până acum, avocații inculpaților au căutat motive să ceară amânări la fiecare termen. Au fost aduse completări la raportul de expertiză și alte documente care să-i scoată nevinovați din această poveste pe cei acuzați că au prejudiciat bugetul CEO cu peste 400 de mii de lei.

Concret, spun anchetatorii, foștii directori Daniel Antonie și Vasile Ghimiș au dispus achiziții de furtunuri pentru stingerea incendiilor la prețuri mult mai mari decât cele ale pieții. 415 mii de lei este prejudiciul despre care vorbesc procurorii în acest caz.

Daniel Antonie, Vasile Ghimiș, Daniel Giurcău și Florin Temelie au fost trimiși în judecată la finalul anului 2016, fiind acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracțiune.

Complexul Energetic s-a constituit parte civilă în acest proces.

Vizualizări: 2,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: