Procesul lui Năstase privind fondurile pentru campanie, amânat iarăşi

Instanţa supremă a amânat, ieri, pentru a doua oară, din motive procedurale, dosarul în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie în legătură cu strângerea mascată de fonduri pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a politicianului. În dosarul respectiv sunt peste 900 de martori, vreo 200 dintre ei fiind din Gorj, dintre care 100 sunt membri ai filialei judeţene a PSD. Dezbaterile de ieri au fost amânate pentru 15 aprilie, pentru că Diana Gasparovici, inculpată în cauză, este plecată din ţară, în timp ce avocatul său a cerut termen pentru pregătirea apărării.

După terminarea şedinţei de judecată, Năstase a susţinut că "este vorba de un dosar politic", "comandat" de Traian Băsescu, care "este regizorul spectacolului". "Probabil că aşa se va târî procesul acesta în continuare pentru ca regizorul acestui spectacol, Traian Băsescu, să poată să-şi facă jocul în continuare. Cred că sunteţi convinşi deja că în acest proces legat de campania din 2004, este de fapt, vorba de campania electorală din 2009", a declarat Adrian Năstase. Totodată, Năstase a furnizat presei raportul Comisiei speciale pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către membrii Guvernului privind pe Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în 20 ianuarie, pe Adrian Năstase, în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii", fiind acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase. Pe lista martorilor DNA în procesul intentat lui Năstase se regăsesc însă toţi angajaţii Inspectoratului de Stat pentru Calitatea în Construcţii Gorj, în număr de 25 de persoane. Ilie Merfu, Cornel Cimpoeru, Vasile Purcel, Ion Vâlceanu sunt doar patru dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai Inspecţiei în Construcţii care au răspuns „prezent” la apelul făcut de şefa lor de la Bucureşti, Irina Jianu, cea care a pus la punct show-ul electoral denumit „Trofeul Calităţii în Construcţii.

Membrii PSD Gorj – martori ai DNA

Inutil de menţionat că foştii şefi ai Inspecţiei în Construcţii erau în 2004 membri PSD Gorj şi, probabil, mai sunt şi acum. Aceleaşi calităţi, de social-democraţi luaţi la întrebări de procurorii anticorupţie le au şi foştii primari din Motru, Ţicleni, Târgu Cărbuneşti şi multe alte comune care se mai regăsesc prin rechizitoriu. Lor li se alătură foştii şefi de servicii din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj, Primăriei Târgu Jiu şi ai Consiliului Judeţean, instituţii conduse de membri ai PSD Gorj, care au participat şi ei la manifestarea de la Bucureşti, contra taxei de 15 milioane lei vechi plătite de instituţiile respective pentru fiecare reprezentant în parte.

Şefii din 2004 de la ocoalele silvice din judeţ, şefi din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în frunte cu "liberalul" Eugen Davidoiu, dar şi reprezentanţi de la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari sunt şi ei trecuţi ca martori ai DNA în procesul acesta. Aşadar, pentru cine are timp şi răbdare, ani buni de acum încolo vom vorbi despre cum mai marii PSD Gorj din 2004 au pus "mână de la mână", adică din bugetul instituţiilor publice, pentru a-i face lui Năstase rost de bani pentru campanie. Şi, în tot acest timp, social-democraţii ţipă că altcineva a furat prin minerit şi energie, despre vreo dovadă în acest sens neputând fi vorba.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: