Ceartă pe bugetul judeţului

Consilierii judeţeni ai PDL Gorj au votat ieri împotriva proiectului de buget al judeţului şi au anunţat că îl vor contesta la instanţă. Astfel, se deschide un nou capitol în relaţiile "fructuoase" existente între cele două filiale, democrat-liberalii constatând că partenerii din PSD mizează în continuare pe voturile PNL şi PRM pentru a-şi promova proiectele de hotărâri.

Aproape o oră a vorbit ieri după-amiază preşedintele Ion Călinoiu în plenul Consiliului Judeţean despre bugetul pe care nu îl consideră suficient, dar mult mai bun decât "nimic". Zeci de foi au fost citite, consilierilor le-au fost prezentate, în treacăt, cifre, procente şi nume de instituţii bugetare, totul pentru ca proiectul de hotărâre să treacă lejer la vot. Şi a trecut, pentru că singurii care au votat împotrivă au fost cei opt consilieri ai PDL prezenţi la şedinţă, filiala având un absent. Şefa organizaţiei de femei a filialei, Maria Moţa, care este şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi a avut "negocieri" cu Ion Călinoiu, dar, la fel ca şi la negocierile politice, şi cele de ieri au eşuat, democrat-liberalii votând contra.

Moţa a menţionat că ea şi colegii săi din PDL nu au primit la timp proiectul de buget pentru a-l putea analiza. "Termenul prevăzut de legislaţie este de cinci zile, cu atât trebuie să ni se prezinte nouă înainte pentru a-l putea studia şi înţelege, în primul rând. Acest termen nu a fost respectat şi, oricum, am convingerea că şi cei care l-au votat doar au ridicat mâna, fără să înţeleagă mare lucru din cifrele bugetului", spune consilierul judeţean PDL.

Călinoiu se apără

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că acuzaţiile formulate de Maria Moţa nu sunt întemeiate, acesta precizând că termenul de cinci zile a fost respectat. "Toţi consilierii au primit toată documentaţia necesară atât prin fax la sediile partidelor din care provin, precum şi pe mailul personal, în format electronic. Îl atacă degeaba la contencios administrativ pentru că nu vor avea câştig de cauză", a menţionat Călinoiu.

Bugetul judeţului Gorj, luat în dezbatere ieri de consilierii judeţeni, a fost votat de reprezentanţii PSD, PNL şi PRM, singurii care au votat împotrivă fiind cei ai PDL. Votul negativ dat de democrat liberali se produce în contextul în care negocierile politice între cele două filiale ale PSD şi PDL Gorj sunt blocate de la începutul anului, la nivelul judeţului cele două partide nenumindu-şi proprii reprezentanţi decât la Prefectură.

Cât despre buget, sumele sunt atât de multe, cifrele sunt oricum greu de înţeles pentru nespecialişti, că, în cele din urmă, doar votul final contează. Dezbaterile de ieri au oferit prilejul unor consilieri să afle, în schimb, că în subordinea lor se află Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi Ecologizare a Mediului. Consilierii pe care i-am întrebat ieri despre cine conduce serviciul respectiv nu ştiau nici cine e şef pe acolo, nici ce treabă are, din bugetul de anul trecut reieşind că angajaţii de aici au beneficiat de şase tichete cadou. Cam aşa s-a dat votul pentru bugetul judeţului, singurul care a avut o vagă idee despre Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi Ecologizare a Mediului fiind Valerică Barbulea, liberalul recunoscând că atunci când a fost şef la serviciul de rentă viageră era vecin cu anonimii de la Gestionare Deşeuri.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: