Procuror gorjean judecat pentru o șpagă de 260.000 euro

Rechizitoriu dur la adresa unui procuror originar din Gorj și trimis acum în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce, la sfârșitul anului trecut, ar fi cerut o șpagă de peste un sfert de milion de euro. Cătălin Nicolae Ceort a lucrat ani de zile ca procuror la Secția Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României. De-a lungul anilor a fost un magistrat controversat, dorind la un moment dat o promovare în Ministerul de Externe, altă dată fiind acuzat de un alt procuror de o altercație pe care ar fi avut-o cu acesta pe holurile Parchetului General, în 2009 el fiind nominalizat de Laura Codruța Koveși, în calitate de procuror general al României, pe lista procurorilor cu „merite deosebite” în activitatea desfășurată.

La sfârșitul anului trecut Ceort a fost implicat însă într-un flagrant, alături de Victor Ignat, un avocat care rămăsese în afara Baroului București pentru că nu își plătise cotizația la timp. Cei doi par să se fi știut oricum de mai mult timp pentru că, în 2007, conform declarațiilor de avere, procurorul gorjean i-a vândut lui Victor Ignat o mașină pentru 15.000 de euro. Coincidență sau nu, și fostul prefect al capitalei, Mioara Ignat, a apărut în public, la un moment dat, alături de un avocat cu numele Victor Ignat, ea negând oficial că între ei ar fi vreo relație mai intimă. Anul trecut, Ignat era însă șomer după ce îi fusese restructurat postul de consilier juridic la firma la care lucrase, iar Ceort i-a propus să intermedieze o șpagă de peste un sfert de milion de euro de la un afacerist pe care urma să îl ancheteze într-un dosar penal. Șpaga era de 260.000 de euro, iar Ignat urma să își oprească 30.000 de euro din suma respectivă, Ceort mulțumindu-se cu restul, după cum se arată în ancheta DNA.

Ceort dorea ca șpaga să îi fie achitată înaintea sărbătorilor de iarnă, fără să bănuiască o clipă că fusese deja turnat la DNA și că, la rândul său, făcea obiectul unei anchete și a unui flagrant în desfășurare. Procesul lui Ceort și Ignat va avea loc la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 5,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: