Primarul din Plopşoru a luat 30 de pistoale mitralieră cu ştampila primăriei

Ștampila Primăriei Plopșoru și cea a Postului de Poliție din localitate au ajuns jucării în mâinile celor care trebuie să aibă grijă de acestea ca de ochii din cap. La redacție au ajuns coli ștampilate în alb cu cele două ștampile, precum și un înscris, în care primarul PSD-ist Grigorie Petre din Plopșoru semnează că a ridicat 30 de pistoale mitralieră de la CMM Petroșani, fiind comandant detașament de apărare. Organele abilitate au fost sesizate în legătura cu ștampilele folosite aiurea. Există voci care spun cei doi s-au jucat cu ștampilele instituțiilor pe care le reprezintă pe la un chef, sub aburii alcoolului.

Primarul din Plopșoru, Grigorie Petre, nu știe ce face cu ștampila primăriei. Ștampilează ca primarul coli în alb și înscrisuri în care declară că în calitate de comandant de detașament de apărare a ridicat 30 de pistoale mitralieră de la CMM Petroșani sub semnătură. Dar nu numai primarul PSD se joacă cu stampila, ci și șeful de post, Marius Racea, a cărui ștampilă apare pe o coală albă. Mai exact, cele relatate sună în felul următor: ”Grigorie Petre 20,21, 22, 23, 24 comandant detaşament de apărare Institut Mine Petroşani, 20, 21 – ridicat 30 de pistoale mitralieră de la CMM Petroşani sub semnătură cu buletinul de identitate”.

La prima vedere primarul Grigorie Petre nu pare să își amintească nimic din ce a scris, semnat și ștampilat. Cu hârtiile în față, primarul din Plopșoru pare să își amintească ceva din cele întâmplate, își recunoaște semnătura, dar spune că nu a pus el ștampila. După câteva minute îşi aminteşte că a fost revoluționar pe timpul studenției. Povestea, cu tot tacâmul, terorişti, pericol şi... primar viteaz. ”A venit cineva de la Petroșani în legătură cu revoluționarii. La data la care s-au distribuit carnetele de revoluționar eu am făcut parte din echipa de revoluționari. La Revoluție eram student în ultimul an de facultate. M-am nimerit într-una din seri pe dealul Institutului, coboram cu colegii mei de la Cabana Brădet. Am fost în institut abordat de către domnul Dima, rector pe atunci și mai mulți profesori, care ne-au interpelat și ne-au zis că trebuie să facem ceva și să apărăm Institutul de Mine Petroșani pentru că este amenințat de teroriști. Era seară. Teroriști la ora asta? Păi noi venim de sus, cum să fie teroriști. Domnule student, vorbesc foarte serios, am primit telefoane de la primărie, a spus un profesor de-al meu. Și am spus că trebuie să facem ceva dacă Institutul este în pericol și să ne mobilizăm și să îl apărăm. Ne-am adunat într-un comandament în holul rectoratului, am chemat pe domnul de la Apărarea Civilă. Din câte îmi amintesc era și un domn și o doamnă cu grad de căpitan pe care i-am însoțit la Centrul Militar Județean. Dumnealor au ridicat pistoalele mitralieră, nu eu, că eu eram civil, s-a făcut o adunare scurtă și m-au ales pe mine comandant. Comandantul militar distribuia armamentul fără muniție de război, bineînțeles. Am fixat parole, plutoane de pază pe tot dealul Institutului”, spune acesta.

Primarul nu mai bea din 31 august 93

Tot vorbind de faptele sale de eroism, își aduce aminte că totul a fost scris pentru a obține certificat de revoluționar. ”Nu e recent, e de opt ani de zile. Ștampila primarului e pusă ilegal acolo de cineva. Da, e semnătura mea pentru că a fost dată ca să obțin certificat de revoluționar. A fost scoasă dintr-un dosar. Eu am scris acolo la cineva, m-a pus să scriu cum am participat la revoluție pentru a obține certificat”, mai spune acesta. Deși voci susțin că primarul a pus ștampila în alb și a scris și că a ridicat 30 de pistoale mitralieră în zilele de 20, 21, 22, 23, 23 într-un moment de euforie, sub aburii alcoolului, acesta spune că cineva s-a folosit de aceasta ilegal. ”Eu vreau să spun că nu consum alcool din data de 31 august 1993. Greșeală. Dacă hârtiile acestea au fost ștampilate, au fost ștampilate din neatenție, probabil că persoana respectivă a fost la mine în birou, de foarte multe ori las ștampila pe birou, a avut hârtia și a folosit ștampila. Este ștampila primăriei, dar nu are nicio valoare pentru că este o coală albă. Poate că datorită încrederii, de multe ori dacă pleci din birou și lași un cetățean la birou și mă duc cu un angajat, un coleg din primăriei și uit ștampila pe masă cetățeanul respectiv din rea credință poate să o folosească și să o pună pe o coală albă”, o dă primarul la întors.

Șeful de post, de negăsit

Interesant este că tot pe o coală albă apare și ștampila șefului de post din localitate, Marius Racea, despre care se spune că ar fi fost la chef cu primarul. ”Nu, eu nu particip la chefuri cu domnul șef de post, iar dacă ștampila șefului de post se află în aceeași situație dovadă că a beneficiat de aceeași bună credință și șeful de post care o fi lăsat-o probabil ștampila pe masă un minut și cetățeanul a luat-o și a pus-o pe o coală de hârtie și a băgat-o în buzunar. Nu poate să facă nimeni absolut nimic cu aceste ștampile. Acestea sunt pentru a confirma și pentru a întări puterea unui act emis de autoritate”, mai susține primarul. Deși am încercat să îi luăm un punct de vedere șefului de post din Plopșoru, Marius Racea, ușa Poliției din localitate era închisă în amiaza mare, deși mașina instituției era parcată în față. Probabil acesta a fost anunțat despre prezența presei în zonă de primar, iar acesta a închis ușa.

Galerie foto


Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: