Procurorii au făcut legătura între vaccin și decesul unui gorjean

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a dispus, luni, începerea urmăririi penale in rem (cu privire la faptă), pentru ucidere din culpă, în cazul gorjeanului de 47 de ani, care a murit a doua zi după ce s-a vaccinat anti-Covid cu serul AstraZeneca.

Procurorii din Târgu Jiu au solicitat poliției să efectueze verificări cu privire la decesul angajatului de la Serviciul de Gospodărirea Apelor Gorj.

„La data de 15.03.2021, organele de cercetare penală din carul IPI Gorj – Serviciul de investigații criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. 2 C.p., reținându-se că la data de 01.03.2021, în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv Serviciul de Gospodărire a Apei Gorj, numitul B.I. a intrat în stop cardio-respirator, ulterior s-a produs decesul acestuia la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu”, au transmis procurorii.

Organele de urmărire penală au reținut că pe data de 28 februarie, Ion Barbu s-a vaccinat cu serul AstraZeneca la un centru din Bumbeşti-Jiu, „existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului și decesul victimei”.

Prin ordonanța din 15 martie, s-a dispus începerea urmăririi în rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, au transmis procurorii.

După tragedie, autoritățile române s-au grăbit să anunțe că nu există nicio legătură între vaccinul administrat și decesul pacientului. Între timp, lotul suspect ABV 2856, produs de AstraZeneca, a fost carantinat de autoritățile române.

Vizualizări: 7,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: