Profesor din Gorj, băut și fără permis. Condamnare!

Un profesor din Gorj s-a ales cu o condamnare penală, după ce s-a urcat băut la volan, fără să aibă permis de conducere. Dascălul a fost condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare, pedeapsa nefiind cu executare.

„Condamnă la pedeapsa de 1 an închisoare pe inculpatul Guţu Tiberiu, cetățean român, studii superioare, stagiul militar nesatisfăcut, căsătorit, exercitând funcţia de profesor în cadrul Liceului Tehnologic Baia de Fier, fără antecedente penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. (...) condamnă la pedeapsa de 9 luni închisoare pe inculpatul Guţu Tiberiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Contopeşte pedepsele cu închisoarea, aplicând inculpatului pedeapsa rezultantă de 1 an şi 3 luni închisoare”, a decis, pe 10 martie, Judecătoria Novaci.

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței. În acest timp, dascălul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile la Primăria comunei Baia de Fier sau la Liceul Tehnologic Baia de Fier.

Sentința nu este definitivă, profesorul nefiind la prima abatere de la legislația în domeniul rutier. În toamnă, el a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru că a refuzat să sufle în etilotest. Nici această sentință nu este definitivă.

Vizualizări: 6,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: