Delapidare la primărie. Începe judecata!

Trei angajați ai primăriei din Turburea au fost acuzați în urmă cu mai bine de cinci ani de abuz în serviciu și delapidare. De abia acum, instanța a admis rechizitoriul și a dispus începerea judecății în acest dosar.

Fosta casieră Ioana Berbece a băgat adânc mâna în taxele și impozitele plătite de săteni, paguba fiind de 11 mii de lei. Femeia le dădea oamenilor chitanțe, dar falsifica exemplarele rămase la primărie. Ea a vrut să-și ajute fiul care avea datorii imense din cauza jocurilor de noroc.

„În baza art. 346 alin. (4) C. proc. pen. dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatii: Berbece Ioana, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual în formă continuată (43 de acte materiale, din care 18 acte materiale prin menţionarea de date nereale sau omiterea menţionării sumelor încasate pe exemplarului 2 al chitanţelor şi 25 de acte materiale prin menţionarea datelor false în borderourile zilnice de încasări), Truică Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, Fetițoiu (fostă Avram) Maria Daniela, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, a decis instanța, pe 10 martie, sentința putând fi contestată.

Primarul Ion Bîrcă a fost cel care a sesizat poliția, după ce a aflat că în casieria instituției sunt mai puțini bani decât cei încasați de la oameni.

Vizualizări: 3,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: