Procurorul care l-a înfundat pe Dragnea a fost demis

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis de procurorul general Tiberiu Niţu. Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

Procurorul general Tiberiu Niţu a dispus încetarea delegării procurorilor Lucian Papici ca procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei a DNA şi a Marianei Alexandru ca adjunct la aceeaşi secţie. Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef serviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Conducerea DNA a reacţionat cu un comunicat de presă din care rezultă că nu este de acord cu măsura luată de procurorul general. „Activitatea profesională a procurorilor şefi, a căror delegare a fost încetată prin ordinul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a remarcat prin rigoare şi rezultate remarcabile şi nu există motive care să justifice încetarea exercitării funcţiilor de conducere”, se arată în comunicat DNA, condus de Codruţa Kovesi. Mai mult, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) reclamă că, pentru delegarea procurorilor Bendeac şi Cerbu la şefia Secţiei de combatere a corupţiei nu a fost solicitată, în prealabil, recomandarea şefului DNA, prevăzută expres de Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei.

Propunerile au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de Ministrul Justiţiei, după cum s-a apărat Parchetul General tot într-un comunicat.

NUMIRI

Iuliana Bendeac în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției; Viorel Cerbu în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a corupției; Elena Matieșescu în funcția de procuror șef al Secției judiciar penală; Ion Alexandru în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: