Producție record de mure în Gorj

Vremea frumoasă a făcut ca murele să se coacă mai devreme decât anul trecut. În plantația din Țicleni, deja au început să fie culese primele kilograme de fructe. Acestea vor ajunge pe rafturile marilor supermarketuri. În toamnă, producătorii vor să facă din mure deja celebrul vin de mure, cidru, sirop și dulceață.

Producția de mure va fi una record în acest an. Plantația din Țicleni, administrată de Ionel Burtea, a ajuns la maturitate și tânărul și-a făcut deja calculele. Se așteaptă să culeagă în jur de 15 tone de pe fiecare hectar de mure. „Plantația arată foarte bine. Avem o producție record, fiind și primul an de maturitate a plantației. Ne așteptăm la 15 tone pe hectar. Este o producție foarte bună. Și anul a fost bun din punct de vedere climatic. Colaborăm cu marii retalieri și vor ajunge în marile depozite fructele de la noi din plantație”, a spus Ionel Burtea, proprietarul plantației.

Murele pot fi culese până în jurul datei de 20 august. „Le alegem pe cele mari, coapte. Pe acestea le selectăm pentru zona de retail, iar pe cele micuțe și lovite de intemperii, unde natura și-a spus cuvântul le introducem în zona de procesare. Facem cidru, vin de mure, siropuri și, anul acesta, vrem să facem și dulceață de mure”, a mai spus tânărul.

Pentru că zilierii se găsesc mai greu în pandemie, toată familia este implicată în această perioadă la culesul fructelor care vor ajunge mai apoi pe rafturile marilor magazine din țară.

Vizualizări: 2,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: