Şantaj şi camătă la mall-ul din Târgu Jiu

Film de acțiune „pe bune” în clădirea mall-ului din oraș, miercuri seara, unde mascații au descins pentru a-l prinde în flagrant pe un cămătar din oraș ce tocmai fusese reclamat că șantaja un tânăr pe care îl împrumutase cu bani.

Ion Marin, de 58 de ani, zis Chimiță, își făcea veacul împreună cu fiul său la sala de jocuri din complexul comercial, aici fiind în așteptarea potențialilor clienți. Aceștia sunt, de regulă, tineri care pierd banii la diversele „distracții”, Chimiță oferindu-se imediat să îl împrumute pe cel interesat cu orice sumă de bani dorește. Plățile reprezintă însă adevărata problemă pentru că ratele sunt extrem de mari, suma rambursată fiind uneori și de cinci ori mai mare decât împrumutul inițial.

Miercuri seara polițiștii s-au dus al mall dar nu să facă cine știe ce cumpărături sau să își încerce norocul la jocurile de aici. Ei s-au oprit în toaleta complexului comercial unde au realizat prinderea în flagrant a cămătarului. Acesta avea asupra sa 5200 de lei pe care anchetatorii scriseseră anterior cu cerneală invizibilă „cămătărie”, lucru pe care Chimiță nu avea de unde să îl știe. Pe el îl interesa doar să își primească banii înapoi de la cel împrumutat, deși „victima” susține că plătise deja de câteva ori suma luată de la cămătar. De la mall anchetatorii au mers acasă la Ion Marin, unde au descoperit sume mari de bani, dar și pe fiul acestuia, Gheorghe Marin, de 35 de ani, care avea o armă ascunsă în sobă și pe care, probabil, o folosea la „ocazii speciale”.

„Poliţişti au efectuat o percheziţie la domiciliul celui în cauză, unde au identificat un alt bărbat, de 35 de ani, care deţinea fără drept o armă letală, două încărcătoare şi şase cartuşe, astfel acesta săvârşind infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, a comunicat ieri IPJ Gorj, cei doi urmând să fie prezentați judecătorilor pentru a fi emise mandate de arestare preventivă pe numele lor, aseară polițiștii fiind chemați din nou la mall, dar de această dată pentru a prinde trei tineri care au folosit un pistol cu bile pentru a trage după un al patrulea. Scandalul a fost fără victime, numai că agresorii au fugit, oamenii legii trebuind să le dea de urmă.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: