Profesor de nota 2,55 la Definitivat

Cincizeci din cei 64 de profesori gorjeni care au susținut Definitivatul au reușit să promoveze examenul. Interesant este faptul că sunt dascăli care au obținut la proba scrisă note de 2, 3 și 4, asta deși aveau 10 pe linie la inspecția de la clasă și la portofoliu.

Niciun profesor nu a fost, în acest an, de 10. Cea mai mare notă la proba scrisă a fost de 9.60, fiind obținută de doi profesori. Este vorba de un dascăl care predă mecanică la Colegiul Tehnic Motru și de o profesoară de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu.

Note sub 5 au fost obținute de o educatoare de la Motru, de un profesor de educație muzicală de la Liceul de Arte din Târgu Jiu, de o învățătoare din Telești, de un maistru instructor și de un profesor de educație muzicală, ambii de la Liceul Tehnologic Bustuchin. Cea mai mică notă a fost de 2,55.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Contestațiile se depun la centrul de examen sau pot fi transmise on-line sau prin fax, în data de 29 iulie, respectiv 30 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează în data de 4 august 2020.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Vizualizări: 24,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: