Profesor de religie din Mătăsari, mort într-un accident rutier

Florin Buzatu, un tânăr de 25 de ani din Stolojani, profesor de religie în Mătăsari, s-a stins ieri în urma unui tragic accident produs la Tălpăşeşti, pe fondul vitezei. Florin Cătălin Buzatu a apăsat mult prea tare pedala de acceleraţia şi a intrat într-o depăşire şi a pierdut controlul asupra volanului. Maşina pe care tânărul o conducea a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit frontal de un tei de pe marginea drumului. La puţin timp după producerea accidentului, tristeţea se abătuse şi asupra elevilor şi colegilor de la şcoală.

Loredana GLEMEIANU

Florin Cătălin Buzatu din satul Stolojani avea 25 de ani şi era profesor de religie la Liceul din Mătăsari. Martorii susţin că tânărul rula cu viteză excesivă. „Avea viteză. Avea peste 100 km/ oră. El mergea în spatele meu. Eu am semnalizat să intru pe o stradă laterală şi a intrat în depăşirea mea. Nu a mai putut intra înapoi în bandă, a dat în pod şi apoi s-a oprit în pom. A avut ghinion. Cred că dacă trăgea un pic de volan trecea pe lângă copac şi era câmp liber. El nu a avut nici centură. Când m-am dus lângă maşină nu mai trăia. Am chemat ambulanţa, dar degeaba. Ei au constat decesul. Au venit şi cei de la descarcerare, dar în zadar. A fost singur în maşină.  A murit pe loc. E păcat de el că e tânăr. Dacă nu era pomul ăsta sau dacă trecea pe lângă el probabil că acum mai trăia. Dar asta i-a fost soarta. Dumnezeu să-l ierte”.  Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier soldat cu decesului tânărului Din primele verificări se pare că principala cauză a fost viteza excesivă „Din primele cercetări conducătorul autoturismului se deplasa din direcţia Târgu-Jiu spre Motru şi a efectuat o manevră regulamentară de depăşire, dar din nefericire a pierdut controlul autoturismului şi s-a izbit frontal de un pom de pe marginea drumului. Evenimentul s-a soldat cu decesul unui tânăr de 25 de ani.”, a declarat Sergiu Posea, comisar SPR Gorj.  

Tragedie pentru părinţi şi colegi

Părinţii şi rudele lui Cătălin Buzatu au fost în stare de şoc atunci când au venit la faţa locului şi l-au găsit pe tânăr plin de sânge şi fără suflare prins între fiarele contorsionate ale autoturismului. Atât mama cât şi tatăl băiatului au fost răpuşi de durere şi li s-a făcut rău. „Doamne copilul meu. Florin al meu. Nu pot să cred. Domne de ce mi-l luaşi. Mai bine mă luai pe mine. Ce făcuşi puiul meu- De ce tocmai tu”, striga mama sa.

Moartea tânărului Florin Buzatu a şocat cadrele didactice precum şi elevii de la Colegiul Tehnic Mătăsari unde acesta preda Religie de doi ani. Cu toţii au izbucnit în plâns când au aflat tragica veste. Plecarea lui Florin către Dumnezeu a lăsat în urmă râuri de lacrimi şi o tristeţe nemărginită. „Nu pot să cred că a plecat dintre noi, am pierdut nu doar un coleg ci un prieten adevărat“, a spus Ion Bălăceanu directorul Colegiului Tehnic Mătăsari. Profesoara Denisa Chilibanu a fost ultima care l-a văzut în viaţă pe Florin.

„M-am întâlnit cu el în Târgu Jiu unde mi-a arătat cumpărăturile pe care le făcuse, îşi cumpărase haine pentru banchet. La puţin timp, după câteva  minute, am aflat că s-a stins în accident de maşină, îmi este greu să cred că nu-l voi mai vedea niciodată în viaţă, era un coleg şi un prieten nemaipomenit“, a spus aceasta.

Elevii au plâns ore în şir

Tristeţe mare s-a putut vedea şi în ochii elevilor acestei şcoli, mai ales ai celor cărora Florin le era diriginte. Tinerii, elevi în clasa a IX-a s-au despărţit nu pentru trei luni, cât ţine vacanţa de vară ci pentru totdeauna de cel care a fost pentru ei mai mult decât un profesor. „El m-a ajutat foarte mult să revin la şcoală, am avut o problemă şi abandonasem. Datorită lui sunt încă elevă, dar nu ştiu acum dacă voi mai putea veni la ore”, a spus cu lacrimi în ochi Liliana, elevă a Colegiului Tehnic Mătăsari. La fel ca ea, toţi elevii acestei şcoli au plâns la aflarea veştii că profesorul de religie a murit. „Nimeni nu-i va putea lua locul, a fost pentru noi ca un frate, ne-a ajutat foarte mult pe toţi”, a spus Maria, elevă a Colegiului Tehnic Mătăsari. Ieri, elevii au aprins lumânări şi au pus fotografia profesorului în cabinetul de religie.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: