Studenţii au scandat lozinci împotriva ministrului educaţiei

„Legea Educaţiei, culmea aberaţiei!”, „Ministrul să trăiască cu bursa studenţească!” „Studenţi aţi fost şi voi şi nu aţi păţit ca noi!”, „Cu banii noştri pe o lună voi nu trăiţi o săptămână!”, „Taxa e prea mare, ne doare-n buzunare!” au fost lozincile scandate de studenţii gorjeni în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu.

Nemulţumiţi de Legea Educaţiei, prin care bursele se reduc cu 25%, iar taxele se majorează, studenţii gorjeni au ieşit în Piaţa Prefecturii, unde au scandat timp de o oră lozinci împotriva Ministerului Educaţiei şi a Guvernului. Astfel de proteste au mai avut loc în mai multe centre universitare membre ale Uniunii Naţionale a Studenţilor din România. Este pentru a doua oară în această lună când tinerii ies în stradă pentru a-şi menţine drepturile.

Studenţii au luat după ei şi o cruce şi s-au costumat specific pentru a arăta care va fi soarta învăţământului românesc dacă Legea Educaţiei va intra în vigoare pe 1 iunie. „Învăţământul românesc va fi îngropat dacă actuala Lege a Educaţiei va intra în vigoare”, spune unul dintre studenţi. În caz contrar aceştia spun că viitorul tinerilor va fi la stână, de ciobani la oi. „Noi strigăm că ministrul nu poate să trăiască nicio săptămâna cu bursa pe care o avem noi, dar nu credem că poate să trăiască nici măcar o zi, mai ales acum, când am auzit că vor să ni le micşoreze şi nouă cu 25%. Am auzit că  subvenţiile şi  facilităţile vor să ni le micşoreze cu 15%. Suntem  nemulţumiţi că nu s-a semnat acel protocol între  minister şi federaţiile studenţeşti care ni s-a promis că se va semna la protestele declanşate în luna martie şi mai ales de nepăsarea ministrului faţă de amendamentele noastre aduse la Legea Educaţiei. Noi am trimis amendamente la Legea Educaţiei în Parlament”, spune Deborah Greculescu, secretar general al UNSR. Dacă ministrul educaţiei, Daniel Funeriu le-a ascultat nemulţumirile, dar nu au fost luate în considerare, studenţii vor acum să aibă o întâlnire cu prim-ministrul Emil Boc. „Am trimis o scrisoare deschisă prim ministru Boc cu care am vrea să avem o întrevedere directă pentru că domnul ministru al educaţiei deja ne-a ascultat nemulţumirile.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: