Profesori de peste hotare, la o școală din Gorj

O unitate școlară din județul Gorj a fost gazda unui eveniment important, primind mai mulți profesori din Grecia, Turcia și Polonia. Este vorba despre Școala Gimnazială "Nicolae Tomovici Plopșoru" care a găzduit în perioada 11-15 aprilie 2022 a patra mobilitate din cadrul proiectului Erasmus Plus.

Cadrele didactice venite de peste hotare au participat la o serie de evenimente, fiind extrem de încântate de ospitalitatea românilor. De asemenea, dascălii străini au rămas impresionați și de frumusețea locurilor, dar și de modul în care elevii gorjeni se implică în anumite activități.

”La aceasta mobilitate au participat profesori din Grecia,  Turcia , Polonia și România. Echipa Greciei, care este și coordonatorul proiectului, a fost formată din patru profesori, Turcia a fost reprezentată de cinci profesori, iar echipa Poloniei a fost formată din cinci profesori. În această săptămână s-au organizat activități diverse: spectacole, excursii, carnaval, atelier de pictură, activități de integrare. Oaspeții  noștri au fost foarte încântați de ospitalitatea românilor, de frumusețile țării și de implicarea elevilor și a dascălilor. Aceștia au fost interesați  sistemul românesc de educație, de istoria locurilor pe care le-au vizitat, de cultura și tradițiile românești. Elevii și profesorii școlii au fost foarte implicați în toate activitățile organizate  și au reușit să ofere oaspeților momente foarte frumoase”, transmite directorul unității școlare din Plopșoru, Elena Gheorghiță.    

Galerie foto


Vizualizări: 4,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: