"DĂRUIEȘTE DE PAȘTE!" -acțiune umanitară a voluntarilor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg- Jiu, Gorj-

În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, cadrele didactice de la G.P.P.Nr. 8 Tg- Jiu au inițiat, în preajma sărbătorilor pascale o acțiune umanitară împreună cu părinții preșcolarilor.

Profesorii și părinții voluntari au pregătit pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării, produse alimentare, dulciuri, pe care le-au dăruit copiilor cu cerințe educative speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg- Jiu, precum și unor copii proveniți din familii numeroase, cu posibilități materiale reduse, din satul Totea, comuna Licurici.

Împreună am reușit să aducem o licărire de bucurie în ochii copiilor, o rază de lumină și speranță în inimile acestora. Fiecare gest, fie cât de mic, poate avea un efect uriaș în sufletul celui care așteaptă să fie văzut, auzit, ascultat și tratat cu umanitate.

Acțiunea a avut drept scop crearea unor momente de bucurie în viața celor care primesc, dar și a celor care dăruiesc, sensibilizarea copiilor şi părinţilor cu privire la nevoile celorlalţi, educarea dragostei, empatiei, preocupării preşcolarilor faţă de cei neajutoraţi, a simţului civic, moral, promovarea mișcării de voluntariat la nivelul unității de învățământ.

Să nu uităm să aducem o mângâiere acolo unde este nevoie, să ștergem o lacrimă, să punem un zâmbet în locul ei.

Numai împreună putem face lucruri mari!

Prof. Mihaela Smeu, coordonator local SNAC

Prof. Ana- Letiția Chivulescu

Galerie foto













Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: