Profesori din şase ţări europene, reuniţi la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”

Şcoala Generală “Alexandru Ştefulescu”, prin Grădiniţa Drăgoieni, coordonează un proiect Comenius, cu o valoare de 15000 de euro, la care participă şase ţări europene. În această perioadă, profesori din Polonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Turcia şi România ia contact cu obiceiurile tradiţiile, dansurile, cântecele şi reţetele culinare gorjeneşti. Aproximativ 200 de copii, cu vârste cuprinse între 3-8 ani, sunt implicaţi în aceste activităţi.

Peste 20 de profesori din Polonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Turcia şi România sunt oaspeţii Şcolii Generale “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, în perioada 8-12 noiembrie. Reprezentanţii şcolilor europene au venit în Gorj pentru a implementa proiectul multilateral Comenius “Copiii Europei sărbătoresc”. Proiectul, ce are o valoare de 15000 de euro, este coordonat de Şcoala Generală “Alexandru Ştefulescu”, prin Grădiniţa Drăgoieni. “Acest proiect este coordonat de Grădiniţa Drăgoieni şi are ca scop cunoaşterea sistemelor de învăţare, a modului de notare, a tradiţiilor şi obiceiurilor ţărilor partenere. De asemenea, au loc o serie de activităţi artistice şi gastronomice”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Generale “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Reţetele culinare tradiţionale vor fi subiectul unei cărţi de bucătărie. “Limba de comunicare este limba engleză. Pe lângă însuşirea cuvintelor uzuale din această limbă, copiii vor trebui să regăsească în mai multe limbi cuvinte asemănătoare. În activităţile ce se desfăşoară în această săptămână sunt implicaţi aproximativ 200 de copii, cu vârste cuprinse între 3-8 ani, şcolarizaţi la Grădiniţa Drăgoieni şi Şcoala Generală “Alexandru Ştefulescu”, a mai precizat Aurel Popescu. Următoarea întâlnire a partenerilor proiectului “Copiii Europei sărbătoresc” va avea loc în Polonia, în perioada 10-14 ianuarie.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: