Profesori lăsaţi fără catedră. Află motivul!

Vești proaste pentru câteva cadre didactice din județul Gorj. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a publicat deja lista cu unitățile de învățământ în care se reduc posturi. Sunt vizate mai ales școlile și liceele din mediul rural.

Un număr de 23 de profesori și educatori rămân în anul școlar 2017-2018 cu număr insuficient de ore cât să le asigure o catedră întreagă. În unitățile de învățământ la care predau fie a scăzut numărul de elevi, fie s-au redus orele pe anumite discipline, spun reprezentanții ISJ Gorj. De exemplu, la Şcoala Gimnazială Lihulești, comuna Berlești, educatoarea Florentina Zorlescu intră în restrângere de activitate din cauza scăderii efectivului de copii. Dacă acum grupa respectivă are 11 preșcolari, în următorul an școlar va avea doar trei copii. Acesta este și motivul pentru care conducerea școlii a luat măsura restrângerii activității educatoarei. „Asta este situația, numărul de copii este foarte mic. Nu numai noi ne confruntăm cu această problemă. Ar urma să mai avem doar trei copii în grupa respectivă, acum avem 11”, a spus Ion Mija, directorul Școlii din Lihulești.

 Prioritate la ocuparea posturilor

Și la școala din Arcani, o educatoare își pierde catedra din cauza numărului mic de copii. Situația nu este îngrijorătoare numai la comune, ci și în buricul târgului. De exemplu, la Târgu Jiu, mai multe cadre didactice intră în restrângere de activitate pentru că se reduc clasele în următorul an școlar. În această situație se află Liceul Energetic, Liceul „Ion Mincu”, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Liceul Bârsești. Alți patru învățători sunt puși în dificultate în anul școlar 2017-2018 pentru că nici aici numărul de elevi nu mai asigură necesarul de clase pentru a-și menține catedra. Este vorba de învățători din comunele Jupânești, Săulești, Stoina și municipiul Motru.

Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, cele 23 de cadre didactice au prioritate în această perioadă la ocuparea posturilor declarate vacante în învățământ.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: