Profesorii au distincţii, dar bani ba

Profesorii gorjeni au distincţii, dar nu au bani. Pentru al doilea an consecutiv zeci de cadre didactice au fost selectate pentru acordarea diplomei Gheorghe Lazăr, însă primăriile nu au bani pentru aceste premii. Majoritatea profesorilor care au fost selectaţi pentru acordarea acestor distincţii sunt din Târgu Jiu.

În urma evaluării dosarelor s-a stabilit ca patru profesori să beneficie de distincţia Gheorghe Lazăr clasa I, cinci să primească diploma Gheorghe Lazăr clasa a II-a, 14 să primească diploma pentru clasa a III-a, iar unui număr de 17 cadre didactice pensionabile sau pensionare să li se acorde diplome de excelenţă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a solicitat primăriilor de care aparţin şcolile să confirme dacă aceşti bani există sau nu în buget, însă majoritatea au răspuns că aceşti bani nu există, nefiind prevăzuţi în buget. Printre profesorii care ar trebui să primească distincţiile Gheorghe Lazăr se numără Emanoil Popesu de la Liceul cu Program Sportiv, Daniela Damo de la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu,  Virgil Popescu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Cornelia Danciu de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” sau Elena Zăvadă de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Primăria Glogova a prevăzut bani pentru distincţii

Singura primărie care a prevăzut bani pentru această distincţie este Primăria Glogova, care trebuie să acorde banii directorului şcolii, Ion Mihăiţă. Conform listelor întocmite de IŞJ Gorj acesta trebuie să obţină banii pentru distincţia Gheorghe Lazăr clasa I. Această distincţie valorează 20% din suma salariilor pe ultimele 12 luni. Toate aceste distincţii, conform reglementărilor legale în vigoare sunt însoţite de un premiu în bani diferenţiat pe distincţii, care se achită de la bugetul local.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: