Profesorii gorjeni elaborează metodologii pentru Legea Educaţiei

Profesorii din Gorj vor realiza două metodologii de aplicare pentru Legea Educaţiei. Acestea vor trebui finalizate până la data de 25 februarie, după care vor fi trimise la Ministerul Educaţiei.

În urma publicării Legii Educaţiei în Monitorul Oficial sunt necesare metodologii de aplicare ale legii. Aceste metodologii se realizează în grupuri de lucru în care sunt implicaţi profesori care lucrează efectiv la clasă şi care nu au funcţii de conducere. „Pentru prima dată modernizarea nu se face prin fax-uri venite de la Minister, ci prin implicarea directă a cadrelor didactice”, menţionează Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Judeţului Gorj i-au fost repartizate două metodologii, în elaborarea cărora Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul implică în mare măsură cadre didactice care lucrează efectiv la clasă. În acest sens au fost formate două grupuri de lucru de câte zece cadre didactice care vor elabora până la data limită de 25 februarie cel două metodologii. Nici colaborarea cu reprezentanţi din alte judeţe nu este exclusă pentru redactarea acestor regulamente.

Inspectorul şcolar general Justin Paralescu mai precizat că respectivele metodologii şcolare vor fi trimise la Ministerul Educaţiei, unde vor fi supuse dezbaterii publice. La aceste dezbateri vor participa reprezentanţi ai sindicatelor, ai asociaţiilor de părinţi, ai asociaţiilor de elevi şi ale profesorilor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: