Profesorii ies în stradă. Două ore de proteste în faţa Prefecturii

Dascălii gorjeni protestează luni timp de două ore în faţa Prefecturii Gorj, nemulţumiţi fiind de salarizarea din învăţământ. Liderul Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, Constantin Huică, aşteaptă participarea a peste 250 de cadre didactice la protest.

Circa 250 de profesori ies luni, 2 octombrie, în Piaţa Prefecturii, pentru a protesta timp de două ore, anunţă sindicaliştii. Acţiunile de protest încep la ora 12.00 şi se încheie la ora 14.00, spune liderul de sindicat Constantin Huică. Sindicaliștii din educație se declară nemulțumiți că executivul nu a cuprins în legea bugetului de stat pentru anul 2017 sumele necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti referitoare la plata diferențelor salariale, în conformitate cu prevederile legale de eşalonare a plăţii acestor sentinţe. O altă nemulţumire este legată de salariile dascălilor. „Vom vedea cât de mult îi dor problemele din învăţământ. Noi i-am invitat să-şi exprime nemulţumirile, nu numai în faţa noastră, a liderilor, să-i vadă toată lumea, că mulţi zic că sunt nemulţumirile liderilor de sindicat, dar nu sunt ale noastre, sunt ale lor, ale oamenilor”, a declarat Constantin Huică, lider de sindicat.

Prefectul şi parlamentarii, aşteptaţi la discuţii

Sindicaliştii speră ca autorităţile judeţene să iasă la discuţii şi să le preia problemele pentru a le transmite mai departe guvernanţilor. „Sperăm ca factorii de decizie de la nivelul judeţului Gorj să facă şi ei demersuri mai departe la nivelul Guvernului, la nivelul partidului care conduce, să se sensibilizeze şi ei şi să încerce să rezolve problemele cu care ne confruntăm. Mă refer aici la prefect şi la parlamentarii de Gorj, spre ei ne îndreptăm atenţia şi speranţele”, a mai spus Constantin Huică. 

Vizualizări: 2,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: