Medicii de familie se pregătesc de proteste. „Suntem ignoraţi”

Medicii de familie din judeţul Gorj se pregătesc de proteste, anunţă preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu. Medicul din Motru spune că nemulţumirea vine din faptul că le-au scăzut veniturile nete, iar guvernanţii ignoră medicina de familie. „Ne pregătim de mişcări la nivel naţional”, conchide Moisescu.

Zeci de medici de familie din judeţul Gorj şi-au manifestat dorinţa de a ieşi în stradă. „Noi suntem pregătiţi să ne raliem unei mişcări dacă va fi la nivel naţional. Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu fondul de sănătate. Prin creşterile salariale este normal ca acest fond de sănătate să fi crescut, dacă acest fond a crescut, este normal ca o parte din banii atraşi de fond să fie dirijaţi către veniturile medicilor de familie”, spune Mihai Moisescu, şeful medicilor de familie din Gorj.

Apel la parlamentarii de Gorj

Totodată, filiala de la Gorj a solicitat în mod expres o întâlnire cu preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru a discuta despre nemulţumirile oamenilor, însă apelul lui Moisescu se îndreaptă şi către parlamentarii de Gorj. „Solicit tuturor deputaţilor şi senatorilor din Gorj intervenţii în Parlament pe tema medicilor de familie şi nu a medicilor, ci a situaţiei medicinii de familie care acoperă 80% din patologia care se adresează sistemului medical. 80% din cei care au o boală se adresează medicului de familie şi ei rezolvă, nu poţi să-ţi baţi joc de ei. Categoric sunt ignoraţi din punct de vedere al veniturilor, veniturile nete au scăzut”, a mai spus Mihai Moisescu, care a precizat că cel mai probabil primele proteste vor avea loc în luna octombrie. 

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: