Profesorul de la Stoina, cercetat pentru abatere disciplinară

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a dat un verdict în ceea ce priveşte situaţia profesorului de la Stoina care a pus doi elevi să-şi dea palme în timpul orelor. Inspectorii au stabilit că este vorba de o abatere disciplinară în acest caz. Un reprezentant al inspectoratului şcolar va merge astăzi la Stoina pentru a prezenta situaţia conducerii unităţii de învăţământ, care trebuie la rândul său să desemneze o comisie de cercetare disciplinară.  

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a stabilit că fapta profesorului Constantin Constantinescu va face obiectului unei abateri disciplinare. Acesta a fost filmat în timpul orei de sport, în timp de îndemna doi elevi de clasa a VII-a să-şi dea palme, ca pedeapsă pentru că i-a prins în timp ce se hârjoneau. Practic, de aici în colo profesorul va fi audiat de către o comisie numită de conducerea unităţii şcolare care va trebui să spună ce măsuri se vor lua în acest caz. „Va fi cercetat disciplinar pe articolul 280, aliniatul 3 din lege. Echipa inspectoratului a fost acolo, a constatat că este o problemă, a prezentat raportul de dimineaţă (n.red. 7 oct.) şi în consiliul inspectorilor am hotărât să anunţăm şcoala că acolo s-a întâmplat o abatere disciplinară. Marţi se duce inspectorul acolo, convoacă consiliul profesoral, iar consiliul de administraţie trebuie să numească o comisie de cercetare disciplinară. Răspunsul trebuie să fie comunicat şi inspectoratului, dar şi profesorului în maxim 30 de zile”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Constantin Constantinescu are 43 de ani de activitate ca profesor, iar în vară ar urma să se pensioneze. Se află la prima abatere de acest gen, conform spuselor inspectorilor şcolari. Pe lângă faptul că acesta este acum cercetat pentru abatere disciplinară, şi poliţiştii s-au autosesizat, deschizând un dosar penal pe numele lui.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: