TÂRGU JIU: Noi demersuri pentru varianta ocolitoare a municipiului

CNADNR a selectat compania care se va ocupa cu supravegherea execuţiei lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Societatea desemnată în urma licitaţiei este Consitrans, cu sediul în capitală, plătită cu peste două milioane de lei pentru a supraveghea modul în care constructorul acestei investiţii va utiliza fondurile disponibile şi dacă va executa lucrările conform contractului.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat contractul cu societatea Consitrans la sfârşitul lunii septembrie. Societatea se va ocupa de supervizarea construcţiei variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Va supraveghea execuţia lucrărilor (inclusiv serviciile de urmărire a lucrărilor pe parcursul perioadei de notificare a defecţiunilor), va evalua şi aproba lucrările, materialele, echipamentele, etc. şi se va asigura că antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligaţiile contractuale, în special în ceea ce priveşte durata, cantitatea, calitatea şi costul lucrărilor pentru obiectivul de investiţii. Valoarea totală a contractului este de 2.131.453 RON. “Este societatea care se va ocupa cu consultanţă, de urmărirea lucrărilor. Nu am mai lucrat cu această societate până în prezent. Execuţia este tot în contestaţii din câte ştiu. Ar trebui ca anul acesta să se atribuie licitaţia”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

La licitaţia pentru aceste servicii s-au înscris 14 firme, însă, numai 8 au fost admisibile.

Tudor nu ştie nimic

O firmă din Italia a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizate de CNADNR pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Este vorba despre Collini Lavori Spa, care a făcut o ofertă de 151.211.642 RON fără TVA, aproape la jumătatea preţului estimat de proiectant, care a fost între 283.410.809 şi 308.654.234 RON fără TVA. Licitaţia a fost contestată şi nu se mai ştie nimic de atunci. Nici măcar şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj nu ştie ce s-a decis în urma contestaţiei. “Nu ştiu nimic, nu ştiu nimic deocamdată. Pe saitul CNADNR-ului vă uitaţi. Se comunică când se va comunica, dar deocamdată nu s-a comunicat”, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: