Angajările la Minprest, întârziate de neaprobarea bugetului

A trecut mai bine de o săptămână de la aprobarea memorandumului privind angajarea celor 361 de foşti salariaţi ai firmelor sindicale la Minprest şi de atunci nu se mai aude nimic. Nici hotărârea Guvernului nu a fost publicată în Monitorul Oficial şi nici negocierile nu au fost demarate de către CEO. Mai mult, reprezentanţii Minprest spun că nici măcar publicarea în Monitorul Oficial nu va putea da startul la angajări. Asta pentru că bugetul pe 2013 al societăţii nu a fost avizat de Ministerul Energiei şi aprobat de cel de Finanţe.

Conducerea CE Oltenia vorbea de începerea activităţii la Minprest a celor 361 de persoane cu data de 16 septembrie, după care s-a avansat data de 1 octombrie. Apoi s-a aşteptat publicarea memorandumului în Monitorul Oficial. Acum a mai apărut un hop, bugetul. Trebuie şi acesta avizat de două ministere. “Nu putem da drumul la angajări pentru că mai durează şi cu bugetul. La începutul acestei săptămâni am fost cu doamna de la contabilitate şi am depus proiectul de buget la Ministerul Energiei. Dacă nu se aprobă bugetul, degeaba avem memorandumul. Trebuie să se aprobe şi bugetul pentru anul respectiv. Mai durează şi procedura. Acum noi aşteptăm ca şi cei de la Divizia Minieră să ne spună că au finalizat procedura, că s-a întocmit caietul de sarcini, să mergem la negocieri. Noi vedem ce buget au dumnealor, împărţit la tarifele pe care le practicăm noi, să vedem ce meserii ne dau dumnealor şi vedem exact numărul de personal”, a declarat Alin Văcaru, directorul adjunct al societăţii Minprest Rovinari. 

Negocierile puteau fi deja finalizate

După publicarea memorandumul, aprobarea bugetului şi finalizarea negocierilor, trebuie semnat contractul între CEO şi Minprest şi abia apoi se vor putea face angajările. Deşi CE Oltenia putea demara procedurile de negociere înainte de aprobarea bugetului, până acum nu s-a întâmplat acest lucru. “În principiu nu ar fi probleme. Asta pentru că atunci când am depus memorandumul ni s-a cerut şi anexa 1 la buget. Acum sunt nişte proceduri. Noi l-am depus atunci la Finanţe, acum l-am depus şi la Energie. La Energie va primi toate vizele necesare de la secretarii de stat şi de la secretarul general, domnul ministru Niţă. După acea pleacă la Ministerul de Finanţe, acolo este vorba doar de semnătura domnului Chiţoiu, pentru că celălalt ştie deja de buget. La negocieri putem fi chemaţi şi înainte, nu este nicio problemă. Contractul poate intra în vigoare după ce se publică memorandumul”, a mai spus directorul adjunct al Minprest. 

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: