Program pentru creativitate în muzee, finanţat de americani

Proiectul „Creativitatea în Muzee“ a avut loc în perioada 24 – 28 septembrie atât la Bucureşti, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, cât şi la Târgu Jiu, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Proiectul a fost a fost finanţat de Ambasada SUA la Bucureşti.

Expertul american în dezvoltarea creativităţii în muzee Linda Norris a susţinut prezentări despre modul de organizare al muzeelor americane, programele bazate pe dialog ce stimulează cooperarea, încrederea, învăţarea, dar şi implicarea activă a comunităţii în activităţile muzeale. De asemenea, participanţii au asistat la ateliere de lucru pentru dezvoltarea imaginaţiei, de creare a unor ghiduri muzeale interactive şi au căutat, alături de Linda Norris, răspunsuri la provocările cu care se confruntă muzeele în care lucrează.

Alături de specialiştii din muzee au participat şi membri ai comunităţii locale, precum elevi de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi reprezentanţi ai unor asociaţii culturale.

Programul a beneficiat şi de vizita Ataşatului Cultural al Ambasadei SUA, Scott Reese.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: