Un an de liceu în SUA. Cursurile şi cazarea, gratuite!

Liceenii gorjeni au posibilitatea să studieze în Statele Unite ale Americii. Costurile sunt suportate de guvernul american, inclusiv transportul. Joi, 27 septembrie 2018, în cadrul „Nocturnei bibliotecilor”, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj, ora 18:00, va avea loc prezentarea acestui atractiv program.

Tinerii trebuie să ştie limba engleză, să scrie un eseu şi să treacă de un interviu. Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 şi este implementat în România din 2015. Programul presupune un an de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii şi este gratuit. Fiecare bursier va locui timp de aproximativ 10 luni ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecţii, neputând alege familia gazdă sau comunitatea în care vor locui.

Competiţia este deschisă elevilor de clasele IX-XI la momentul înscrierii, născuţi între 15 iulie 2001 - 15 iulie 2004. Programul este dedicat şi elevilor cu dizabilităţi de clasele VIII-XI, indiferent de data naşterii.

Candidaţii interesaţi de program şi care îndeplinesc condiţiile de selecţie sunt invitaţi să completeze o aplicaţie online preliminară, până la data de 16 octombrie 2018. Selecţia liceenilor se face integral de către o comisie de selecţie din SUA, formată din profesionişti din varii domenii. 

Programul FLEX este recunoscut de Ministerul Educaţiei. Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în România.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: