Programul de 12 ore al minerilor, discutat de lideri la Mangalia

Zeci de sindicalişti din cadrul CE Oltenia sunt prezenţi zilele acestea la Mangalia, unde are loc Consiliul Federal al Federaţiei “Univers”. Printre problemele ridicate la şedinţele consiliului a fost şi cea de trecere la programul de 12 ore în cariere, aşa cum are în plan administraţia să procedeze de la 1 iulie.

Şedinţa a ieşit cu scântei. Liderul unui sindicat mărunt de la Lupoaia a cerut schimbarea lui Adrian Marciuc din funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei “Univers”. “Suntem circa 43 de sindicalişti prezenţi la acest Consiliu, mai sunt şi de la CET Govora. Pe secţiunea noastră mine şi energie s-a dezbătut mult problema legată de programul cu 12 ore. Noi am cerut să votăm care sunt pentru şi împotriva acestui lucru. S-a votat şi am decis ca să nu fim de acord. Unii au fost pentru, alţii împotrivă, dar majoritatea împotrivă. Marciuc şi Căldăruşe cunoşteau şi amănunte legate de reorganizare. Marciuc ştia că unii o să lucreze la 8 ore, alţii la 12. I-am spus că nu mă mai reprezintă pe mine. În plen am cerut să fie schimbat, că nu ne mai reprezintă. El reprezintă interesele administraţiei, nu şi pe ale noastre”, a spus Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, afiliat la Federaţia “Univers”.

Consiliul federal al Federaţiei “Univers” are loc în perioada 15-18 iunie. O parte din sindicatele afiliate la această federaţie au comunicat printr-o adresă preşedintelui Adolf Mureşan despre faptul că nu sunt de acord cu majorarea programului de lucru al minerilor. Mai mult au solicitat conducerii federaţiei să facă o adresă către CE Oltenia şi ITM Gorj în care să prezinte doleanţele lor.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: