Proiect finanţat de primărie pentru elevii de liceu

Asociaţia pentru Democraţie Educaţie Respect (ADER) va implementa în perioada septembrie-decembrie proiectul „Aderă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgu-Jieni”. Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 300 de tineri, elevii de la clasele a IX-a până în clasa a XII-a, din cinci licee din Târgu Jiu.

Proiectul are două obiective principale. Unul este acela de a creştere interesul elevilor pentru istoria românilor şi pentru respectarea şi promovarea valorilor naţionale prin participarea la două seminarii istorice interactive offline şi online. Cel de-al doilea obiectiv se referă la cultivarea imaginaţiei şi creativităţii elevilor în acelaşi timp cu stimularea sentimentului de preţuire a trecutului glorios al poporului român prin organizarea unui concurs online de eseuri cu tematică legată de Marea Unire.

De asemenea, cei mai sârguincioşi 30 de elevi vor lua parte la o excursie tematică la Alba Iulia, în apropierea zilei de 1 Decembrie. Proiectul este finanţat de Primăria Târgu Jiu cu aproximativ 20.000 de lei, finanţarea fiind acordată în urma competiţiei de proiecte organizată de Consiliul Local Târgu Jiu, pentru acordarea de sprijin financiar pentru activităţile de tineret din municipiu.

Și ADER are o contribuţie de aproape 5.000 de lei. Ștefan Ghimişi, preşedintele asociaţiei, a precizat că activităţile din cadrul proiectului vor începe după data de 15 septembrie.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: