Proiect pentru demiterea viceprimarului Adrian Tudor

Consilierul local ALDE din Târgu Jiu, Eduard Lădaru, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru revocarea din funcţie a viceprimarului Adrian Tudor. Lădaru spune că face acest demers pentru că Adrian Tudor a dezinformat cetăţenii spunând că sistemul de iluminat de la Coloana fără Sfârşit funcţiona, deşi era defect. A încercat să-l introducă pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de luni, 28 noiembrie, însă fără succes, astfel că urmează să fie pe ordinea de zi a şedinţei viitoare.

Opt consilieri au semnat proiectul de hotărâre pentru revocarea viceprimarului Adrian Tudor. Iniţiatorul a fost Eduard Lădaru de la ALDE, căruia i s-au alăturat consilierii PMP și PNL. Nu a reușit să introducă proiectul pe ordinea de zi, dat fiind faptul că nu avea avizul comisiilor de specialitate, însă spune că va reîncerca la următoarea ședință. "Dovezile sunt foarte clare. Nu funcționează iluminatul așa cum trebuia să funcționeze. Sunt fotografii înainte și fotografiile de acum. Este foarte clar, Coloana Infinită nu este iluminată la fel ca înainte. Marea problemă nu este că nu funcționează iluminatul, ci este mințitul în spațiul public. Vii și spui: Sunt probleme, urmează să le remediem. Dacă minți cu din astea ce să mai credem? Că minți cu privire la toate", a declarat consilierul local Eduard Lădaru.
Primarul din Târgu Jiu spune că nici Adrian Tudor, dar nici Aurel Popescu nu au mințit când au vorbit despre iluminatul de la Coloana fără Sfârșit, bazându-se pe ce i-au comunicat șefii direcțiilor de specialitate. Directorul tehnic al primăriei Marius Ionescu chiar a lansat o invitație pentru luni seară la Coloana Fără Sfârșit pentru doritori pentru a verifica dacă sistemul de iluminat de la operă funcționează.
Viceprimarul Adrian Tudor spune că va demonstra la ședința de Consiliul Local viitoare că nu a mințit. "Urmează ca materialul să intre într-un Consiliu următor și avem ocazia, eu cel puțin, să dovedesc că nu am mințit public atunci când am spus că iluminatul care pune în valoare opera Coloana fără Sfârșit nu a fost oprit niciodată. Este vorba de intervenții, au fost lucrări legate de iluminatul ambiental al parcului. Nu îmi permiteam să mint opinia publică", a comentat viceprimarul Adrian Tudor.
Viceprimarul Aurel Popescu a explicat că în acest moment mai sunt patru proiectoare de pe o laterală a parcului care nu funcţionează, dar că nu afectează iluminarea Coloanei fără Sfârșit. Mai mult, a spus că proiectoarele care iluminează opera funcționează și că au fost demontate și curățate.
Viceprimarul Adrian Tudor este susținut de PSD, partid care are majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu. Astfel, este destul de probabil ca proiectul să nu primească avizul consilierilor locali în viitoarea ședință de Consiliu Local.

Vizualizări: 1,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: