Proiect turistic pentru axa Stănești - Straja

O nouă zonă turistică se va dezvolta în județul Gorj. Autoritățile locale din Stănești vor să amenajeze Valea Șușiței Verde, acolo unde au fost concesionate de la obște terenuri pentru construirea unor cabane și pensiuni. Primarul din Stănești este de părere că zona are un potențial turistic incredibil și acest lucru poate aduce bani frumoși la bugetul local.

Distanța între Stănești și Straja este de aproximativ 18 kilometri pe Valea Șușiței Verde. Drumul este unul forestier, dar pe el se poate circula cu mașini de teren, iar peisajul este unul de poveste. ”Aș vrea să dezvolt turismul la Stănești pentru că acest lucru ar asigura sume frumoase de bani la bugetul local. Noi vrem să ne axăm pe un proiect turistic Stănești-Straja. Acum drumul este practicabil doar cu mașini de teren sau ATV-uri. Vedem în viitor o zonă cumva ruptă de cotidian, ușor sălbatică, plină de cabane și pensiuni. Deja sunt mulți cetățeni care au concesionat teren de la obște pentru a se dezvolta în zonă. În primul rând noi trebuie să rezolvăm problema drumului”, a precizat Constantin Bicheru, primar.

Primarul din comuna Stănești a luat legătura cu o firmă specializată pentru a merge în zonă ca să facă o strategie pentru viitor. ”Zona are un potențial turistic incredibil. Am luat legătura cu o firmă de consultanță să mergem în zonă și să vedem ce este de făcut pentru dezvoltarea zonei, ca zonă turistică. Drumul aparține în prezent Obștei Curpen și Schela, dar o să demarăm procedurile pentru a-l prelua noi”, a mai spus Constantin Bicheru.

Vizualizări: 3,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: