Proiecte de anvergură la Mătăsari, efectuate de o societate vâlceană

Administraţia locală din Mătăsari va da în curând startul unor lucrări de mare anvergură la nivel de localitate. Este vorba de reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, investiţii care se ridică la aproape 5 milioane de lei. Lucrările au fost licitate şi au fost câştigate de o firmă din judeţul Vâlcea, respectiv SC Govora SRL.

Lucrările pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă vor fi efectuate cu fonduri de la bugetul local al comunei Mătăsari. Este vorba de aproximativ 2 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru modernizarea rețelelor de apă pentru satul Mătăsari şi zona blocurilor, în totalitate. Investiția privind reabilitarea reţelei de canalizare se ridică la circa 2.6 milioane de lei, bani atrași de autorităţile locale prin intermediul Ministerului Dezvoltării, deci fonduri guvernamentale.

Proiectul vizează reabilitarea canalizării pe aceleași zone unde vor fi efectuate și lucrările de reabilitare a rețelei de apă potabilă. Primarul Gheorghe Gașpar spune că, în paralel, va fi refăcută și infrastructura afectată de lucrările de reabilitare a reţelelor de apă și canal. "Cele două proiecte s-au licitat pe SEAP, amândouă sunt câştigate de SC Govora SA. Urmează să semnăm contractul cu această societate. Pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă dispunem de sumele necesare, vom folosi sumele din excedentul bugetar pe 2015. În momentul în care vremea va fi favorabilă, vom începe lucrările de execuţie. Lucrările la reţeaua de apă vor fi finalizate în 2016, iar cele la reţeaua de canalizare sperăm să le terminăm anul acesta, dar ne-am luat ca marjă de timp anul 2017", a declarat Gheorghe Gașpar, primarul comunei Mătăsari.

De aceste investiții vor beneficia sute de familii din comuna Mătăsari.

Galerie foto


Vizualizări: 5,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: