Facilităţi fiscale pentru târgujienii rău-platnici

Câteva zeci de mii de cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu, dar şi circa 800 de administratori de firme vor plăti penalităţi mai mici pentru taxele şi impozitele neachitate la timp în anul 2015. O hotărâre de Consiliu Local adoptată la începutul acestei săptămâni le acordă acestora facilităţi fiscale. Este vorba de persoanele fizice şi juridice care nu şi-au achitat în termenul legal taxele şi impozitele locale aferente anului 2015 şi la care au fost calculate majorări de întârziere. Practic, au fost anulate peste 73% din majorările de întârziere calculate.

Administraţia locală din Târgu Jiu spune că urmărește prin această măsură să stimuleze achitarea voluntară a obligațiilor de plată restante, creșterea încasărilor, dar și diminuarea datoriilor învechite. Numărul estimat de beneficiari ai acestei măsuri este de 26.000, persoane fizice și juridice. Valoarea totală a scutirilor este de circa 3.7 milioane lei. În același timp, administrația locală speră să recupereze în acest fel peste 20 de milioane de lei, din care 11 milioane sunt amenzi. "Cred că este un moment în care contribuabilii noștri trebuie să facă eforturi pentru că nu știm când se va mai da o astfel de hotărâre de Consiliu Local și dacă se va mai da. De aceea este foarte bine să beneficieze în această perioadă de această facilitate și să-și achite și impozitele pe anul acesta pentru că aceasta este una din condiții", a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Pentru a beneficia de această facilitate fiscală, cei vizați vor trebui să completeze un formular tip care poate ridicat și depus la Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu până la finele lunii martie. O condiție este să plătească integral debitele la bugetul local atât pentru anul precedent, cât și pentru primul termen stabilit pentru anul în curs, respectiv 31 martie.

Facilitatea se mai aplică și la majorările de întârziere aferente obligațiilor fiscale ca urmare a unor depuneri de declarații sau a inspecțiilor fiscale în perioada 1 octombrie-31 decembrie.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: