O decizie a Guvernului scoate unii taximetriști de pe străzi

Guvernul a adoptat o ordonanță de modificare a Legii taximetriei prin care șoferii care cu probleme cu legea nu vor mai putea practica taximetria.

Nu vor mai putea practica această meserie cei care au fost condamnati pentru infracțiuni contra sigurantei pe drumurile publice, trafic si consum de droguri, infracțiuni contra vietii, sanatatii si integritatii corporale, infractiuni privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertatii si integritatii sexuale, infracțiuni contra patrimoniului. Guvernul susține că dorește asigurarea sigurantei cetățeanului.

De asemenea, Ministerul Transporturilor va decie, în baza acestei ordonanțe, modul de dobândire a unui certificat de competenta profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și in regim de inchiriere. Certificatul va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie indeplinite o serie de condiții, printre care absolvirea liceului, cu sau fără diploma de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: