Proiectul pentru rețeaua de troleibuze, semnat

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost joi la Craiova împreună cu noul director al Transloc, Mihai Paraschiv, pentru a semna un contract de 24 de milioane de euro în vederea reabilitării, modernizării și extinderii sistemului de transport public în comun prin troleibuz, cu finanțare prin POR 2014-2020.

Proiectul presupune achiziționarea a 15 troleibuze noi, modernizarea a 13,62 km rețea de contact, a 2,7 km rețea incintă, dar și 0,36 km rețea nouă (cale dublă). Vor fi de asemenea modernizate stațiile și va fi implementat un sistem de e-ticketing.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu prin reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport public prin troleibuz.

“Acesta este rezultatul muncii unei echipe bine închegate, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, compusă din oameni serioși și care a reușit să aducă, numai în acest an, finanțări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru Târgu Jiu. Și să nu uităm de ajutorul primit de profesioniștii din echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de doamna Marilena Bogheanu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: