Proiectul privind înființarea unui târg la Motru, respins. Motivul!

Încercare eșuată a primarului Gigel Jianu de a înființa un târg săptămânal în municipiul Motru. Consilierii locali din opoziție nu au avizat proiectul de hotărâre inițiat de primar, în acest sens invocând mai multe motive, unul dintre acestea făcând referire la lipsa amenajării prealabile a zonei Zăvoi, acolo unde stabilise primarul să înființeze acest târg. Primarul nu se lasă și spune că va repune proiectul pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luna aceasta.

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a inițiat un proiect prin care a solicitat consilierilor locali avizul pentru înființarea unui târg săptămânal în zona Zăvoi. Ideea de la care a pornit edilul a fost aceea de a oferi producătorilor locali posibilitatea să-și vândă în zonă produsele fără să mai fie nevoiți să meargă zeci de kilometri până în localitățile vecine și chiar județele vecine. Totodată, edilul a considerat că prin înființarea acestui târg vor crește și veniturile la bugetul local, prin aplicare unei taxe de 3/mp închiriat de producători și comercianți în fiecare sâmbătă, atunci când urma să aibă loc acest târg.
Nu a reușit să obțină și susținerea Consiliului Local în acest demers. "Proiectul nu a trecut de Consiliul Local, a primit aviz negativ. Consilierii PSD și ALDE s-au opus înființării unui târg săptămânal. Ar fi fost o măsură bună pentru comunitate. În primul rând pentru oameni, venea în întâmpinarea necesităților lor pentru că aici, în cadrul târgului, se puteau comercializa produse agro-alimentare la prima mână, adică producătorii, iar ceilalți locuitori puteam să cumpărăm produse eco, direct de la producător", a declarat Gigel Jianu.

Explicaţiile celor care s-au opus
Consilierii care nu au avizat proiectul spun că primăria trebuia ca mai întâi să realizeze niște investiții în zona Zăvoi și apoi să înființeze acest târg săptămânal. "Nu poți să-i bagi pe oameni ca pe niște animale, că nu este un târg de animale din câte am văzut", a spus social-democratul Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru. Acesta a spus că nu a fost prezent la ședință, dar că ar fi avut de făcut comentarii referitoare la acest proiect. "Am înțeles că s-au abținut. Colegii au ridicat problema amenajării târgului, să fie împrejmuit, să fie adusă apă, să fie montate wc-uri. Acesta a fost un factor care i-a determinat să se abțină. Trebuie făcute niște modernizări acolo, o împrejmuire, o copertină. Nu s-ar obține și autorizația. Practic, nu a prea fost pregătit proiectul acesta așa bine. Nu că s-ar opune. Am înțeles că vrea să rămână cum e, doar să repartizeze oamenilor care să plătească", a explicat Cosmin Morega.
"Este ca și cum am boteza un copil înainte să se nască", a fost replica primarului municipiului Motru la comentariile consilierilor din opoziție.
REACŢIE
Și afaceriștii din zonă cred că ar trebui realizat târgul. "E un lucru bun. În opinia mea, consilierii nu trebuia să se opună, dar nu știu rațiunea dumnealor. Cred că ar fi bine pentru producători să aibă o posibilitate să-și desfacă produsele", a spus Vasile Vasilescu, afacerist din zonă.

Vizualizări: 5,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: