Ultimatum pentru piețarii din Piața Centrală Târgu Jiu

Administrația locală din Târgu Jiu este hotărâtă dea o nouă destinație clădirii construită în Piața Centrală pentru ca piețarii să-și poată vândă marfa în condiții optime pe timp de iarnă. Piața închisă va fi dezafectată dacă vânzătorii decid să rămână tot la tarabele din piață.

Piața agro-alimentară închisă, realizată din bani publici de municipalitate, nu a prezentat interes în primul an de funcționare, în iarna lui 2015, din partea piețarilor din Piața Centrală. Autoritățile locale spun că îi vor da o altă destinație dacă şi acum comercianții care în anii trecuți se plângeau că li se deteriorează marfa din cauza gerului fac la fel ca anul trecut și preferă să rămână afară, sub cupolă. "A fost deschisă, stă la dispoziție și în această iarnă societăților și producătorilor. Vedem care va fi temperatura. În situația în care nu o să avem mare succes, ca anul trecut, rămâne de văzut dacă o să-i dăm altă destinație și cu siguranță se va găsi altă destinație", a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, societatea care administrează Piața Centrală.
Comercianții și producătorii care solicită o masă în cadrul pieței închise vor plăti același tarif ca pentru o tarabă sub cupolă și nu vor plăti taxe distincte, au mai spus administratorii pieței. Municipalitatea a plătit 2.4 milioane lei pentru ridicarea pieței închise tocmai pentru a veni în sprijinul piețarilor în perioada rece. După finalizarea lucrărilor și punerea imobilului în funcțiune, piețarii au ridicat problema lipsei unui lift pentru a urca produsele de la parter la etaj dar și cea a vadului, având deja clienți obișnuiți care nu i-ar mai găsi în locul obișnuit.

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: