Secţii noi la Școala Populară de Artă Târgu Jiu

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu își deschide porțile de luni, 3 octombrie, însă înscrierile nu s-au finalizat încă. Reprezentanții instituției de cultură anunţă că s-a prelungit perioada de înscriere până la 1 noiembrie. Începând cu acest an, Școala Populară de Artă vine în întâmpinarea elevilor cu discipline noi.

Cei care vor să vină să se înscrie la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu trebuie să știe că pot studia următoarele discipline cu taxe rezonabile, spune conducerea instituţiei. Astfel, orgă electronică, taxa este de 450 lei, vioară, violoncel, chitară, saxofon, nai, 350 lei, fluier și alte instrumente de suflat 170 lei. ”Țambalul, contrabasul și baciul sunt instrumente scutite de taxă, sunt instrumente pe cale de dispariție și care din păcate nu mai au solicitări”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă.
Una dintre disciplinele cele mai căutate este canto popular, care poate fi studiată la Școala Populară contra unei taxe de 500 lei, canto muzică ușoară 400 lei, canto muzică clasică 400 lei, pictură 350 de lei, artă decorativă 350 lei, balet, dans modern, dans de societate 280 de lei, dansuri populare 50 lei, meșteșuguri gen olărit, țesături, sculptură în lemn, iconărit, nu se percep taxe, artă fotografică 250 lei, actorie 250 de lei, instrumente de percuție 350 de lei. ”Avem secții externe în aproape tot județul și la aceste secții doritorii pot să se înscrie. De anul acesta avem și inițiere fanfară, cursul se va desfășura la Novaci în colaborare cu Casa de Cultură de la Novaci și tot de anul acesta avem dans interpretativ, balet, cursuri care se fac la Târgu Jiu cu balerina Liliana Tăbuș”, a mai spus Iani Gârbaciu.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: