Blocurile din Târgu Cărbunești, insalubre. Nu au fost igienizate de două decenii!

Mai mulți cetățeni din Târgu Cărbunești au depus petiții la cabinetul unui parlamentar de Gorj prin care au solicitat sprijin pentru salubrizarea blocurilor. Unitățile locative nu au mai fost igienizate de două decenii și reprezintă un focar de infecție pentru cetățenii din Târgu Cărbunești, o spun chiar și autoritățile locale. Problema este că la nivelul orașului nu există o asociație de proprietari care să se ocupe de aceste aspecte. "Pe acest fond de nepăsare din partea tuturor, aceste subsoluri s-au umplut și există risc de infecție, de focar, de epidemie, există riscul să fie erodate temeliile", a explicat primarul din Târgu Cărbunești.

Circa 10 mii lei de bloc este suma necesară pentru a scoate mizeriile de la subsolurile acestor unități locative, conform primarului din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău. Cetățenii spun că nu mai suportă mizeriile și că trebuiesc luate măsuri. Autoritățile le transmit să-și facă asociație de proprietari și că până atunci nu le pot sprijini. "Am primit o petiție de la cetățenii din Cărbunești pentru igienizarea și salubrizarea blocurilor. Au o problemă generală cu canalizarea, de vreo 20 de ani nu s-a făcut nimic în acest sens. Se înființează o asociație de proprietari, că de fapt din cauza asta nu s-a putut face nimic", a spus Maria Dumitrașcu, consilier parlamentar la cabinetul deputatului Mihi Weber.
Primarul din Târgu Cărbunești spune că abia pe parcursul a trei-patru ani se pot igieniza toate blocurile. Autoritățile sunt dispuse să încheie un parteneriat cu asociația de proprietari care se va înființa pentru a igieniza aceste blocuri. Știu și cu care vor începe. "Prima dată așteptăm din partea Prefecturii care a trimis o comisie la fața locului să ne dea o adresă. Avem de la DSP, de la proprietari, de la Serviciul de Situații de Urgență și o să dăm o hotărâre de Consiliu Local prin care o să putem să participăm într-un parteneriat public-privat alături de proprietari ca să putem să scoatem de sub ele ce este. Vom încerca anul acesta să facem blocul de la stradă, cu magazine, pentru că avem persoanele juridice de acolo care au fost de acord să participe la acțiune", a explicat Dănuț Birău, primarul.

Vizualizări: 3,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: