Premieră: Profesori care candidează pentru conducerea mai multor şcoli

Situație inedită în organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director general și director adjunct la unitățile de învățământ. Sunt cadre didactice care și-au depus intenția de candida nu la una, ci la mai multe școli de pe raza județului sau a municipiului Târgu Jiu. Profesorii vor afla abia la jumătatea lunii decembrie dacă au ocupat sau nu postul pe care au candidat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj anunță peste 200 de candidaturi.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că pe platforma on line au fost încărcate 228 de candidaturi pentru posturile de director plin și director adjunct în unitățile școlare din județ. Cele mai multe opțiuni, 154, au fost pentru funcția de director plin. ”154 de opțiuni au fost formulate pentru ocuparea funcției de director și 74 pentru ocuparea funcției de director adjunct. În această perioadă se desfășoară validarea documentelor scanate și încărcate în aplicația on line, se vor posta apoi rezultatele procesului de validare și motivația dacă va fi cazul pentru candidații care vor fi respinși. Pe 12 octombrie se va desfășura proba scrisă în cadrul acestui concurs, urmând apoi proba de interviu, în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Abia în 16 decembrie ştim care sunt persoanele care au obținut postul de director sau director adjunct”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Există licee din Târgu Jiu unde bătaia pe postul de conducere va fi acerbă. Asta pentru că există și câte cinci sau șase candidaturi pentru același post. ”Menționez că nu sunt 228 de candidați, ci 228 de opțiuni formulate de aceștia, adică există candidați care au optat pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct în mai multe unități de învățământ”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Proba scrisă a concursului are loc pe data de 12 octombrie însă abia pe 16 decembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: