Propunere de comasare a Spitalului de la Sadu cu Spitalul Judeţean

Liderii Sanitas Gorj vor propune Guvernului comasarea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu cu Spitalul Judeţean Târgu Jiu, în locul Spitalului de Pneumoftiziologie din Dobriţa. De asemenea, sindicaliştii spun că indiferent de soarta pe care o va avea unitatea spitalicească de la Sadu, angajaţii nu îşi vor pierde locurile de muncă, în acest sens existând un protocol încheiat cu Ministerul Sănătăţii, în urmă cu câteva luni.

Sindicaliştii din sănătate fac demersuri pentru a împiedica transformarea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu într-un cămin de bătrân. Împreună cu autorităţile judeţene s-au gândit că ar mai fi o soluţie pentru ca această unitatea spitalicească să nu fie reprofilată. Aceasta vizează transformarea Spitalului de la Sadu într-o secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Propunerea de comasare a celor două spitale va fi înaintată astăzi Guvernului de către liderii sindicatului Sanitas. “În cadrul întâlnirii de la Bucureşti, dintre sindicate şi reprezentanţii Guvernului vom înainta propunerea de comasare a Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu cu Spitalul Judeţean Târgu Jiu, în locul Spitalului de la Dobriţa. Practic vom cere ca Spitalul de la Sadu să devină o secţie exterioară a Spitalului Judeţean”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Locurile de muncă se păstrează

Angajaţii Spitalului de la Sadu îşi vor păstra locurile de muncă deoarece în urmă câteva luni, înainte de a se vorbi de reprofilarea unităţi, a fost încheiat un protocol între Ministerul Sănătăţii şi Sanitas. “Aproximativ 60 de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu sunt membri Sanitas şi ca atare nu-şi vor pierde locurile de muncă. Aceştia vor rămâne în sistem indiferent dacă spitalul va fi menţinut sau nu. Într-un protocol încheiat în urmă cu câteva luni cu Ministerul Sănătăţii au fost garantate locurile de muncă pentru membrii Sanitas”, a mai precizat Valentin Popa. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: