Licitaţii pentru însemnele şi ţinuta poliţiştilor locali

Poliţiştii locali din Târgu Jiu vor avea însemne şi haine noi. Achiziţionarea acestora va fi făcută în urma unor licitaţii ce vor fi publica pe SEAP. Şeful Poliţiei Locale spune că lunar se vor cheltui cel mult 100 de milioane de lei vechi pentru achiziţii. De asemenea, se va pune mare accent pe calitatea însemnelor şi a ţinutei deoarece acestea trebuie să reziste cel puţin doi ani.

Poliţia Locală Târgu Jiu va organiza licitaţii pentru achiziţionarea însemnelor şi a ţinutei agenţilor. Primele anunţuri de acest gen vor fi publicate pe SEAP în perioada imediat următoare şi vizează cererea de ofertă pentru cumpărarea însemnelor. “Am luat legătura cu producătorii de însemne din ţară, avem câteva modele, însă procedura de achiziţie se va publica pe SEAP pentru a nu exista probleme în ceea priveşte calitatea. Ţinem foarte mult ca însemnele să fie realizate dint-un material de calitate deoarece se vor coase pe uniforme şi trebuie să reziste cel puţin doi ani, perioada de folosinţă a hainelor”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţei Locale Târgu Jiu.

Achiziţii de 100 milioane de lei vechi/lună

Bugetul instituţiei pe anul în curs se ridică suma de 41 miliarde de lei vechi, bani suficienţi pentru a acoperi cheltuielile privind salariile celor 150 de poliţişti locali, plata chiriei celor 20 de pistoale şi achiziţionarea echipamentelor. “Avem bani suficienţi pentru a ne acoperi cheltuielile, însă nu vom face risipă cu achiziţionarea hainelor. Ne-am propus ca lunar să nu cheltuim mai mult de 100 de milioane de lei vechi pentru achiziţii. Ne vom cumpăra echipamentele în ordinea priorităţilor. Luna aceasta vom achiziţiona însemnele, în luna aprilie vom comanda pantofii, iar în mai vom comanda pantalonii. Cămăşile de vară ale poliţiştilor le-am achiziţionat deja deoarece am găsit o ofertă foarte avantajoasă”, a precizat Ion Tudor.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: